Over mij 
Ik heb Rouwkracht in 2018 opgericht. Inmiddels werk ik zelf al ruim 17 jaar als kinderverpleegkundige, waarvan de laatste 7 jaar in de kinderthuiszorg. Tijdens mijn carrière heb ik regelmatig situaties gezien waarin kinderen en gezinnen te maken kregen met rouw en verlies. Situaties waarin de wereld van een kind en/of jongere volledig op de kop komt te staan.

 

Zij moeten hiermee om zien te gaan en dat is niet altijd even makkelijk. Niet alleen voor het kind, maar in sommige gevallen ook voor de ouders en eventuele broers en zussen. Dit is precies waarin ik, naast mijn verpleegkundig werk, het verschil wil maken. Met als doel dat iedereen in het gezin ruimte krijgt voor een eigen rouwproces.

 

Kinderen zijn uniek, krachtig en wijs. Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en karakter die er samen voor zorgen dat het kind veerkrachtig in het leven staat. Verlies hoort net als vreugde bij het leven, maar soms is de kracht van de storm te groot en heb je tijdelijk iemand nodig die je ondersteunt om weer overeind te komen.

 


 

“Samen op zoek gaan naar de eigen kracht en het kind handvatten geven
deze in te zetten om het verlies te kunnen dragen, dat is waar ik in mijn begeleiding naar streef”
Mirella